افراد مبتلا به سرطان از مصرف پروتئین غافل نشوند-راهبرد معاصر
تمجید رئیس فیفا از حضور پرشمار زنان در دیدار سپاهان - پرسپولیس گاردین: نوشیدن و سرو مشروبات الکلی در جام جهانی ۲۰۳۴ عربستان ممنوع خواهد بود آخرین رده‌بندی فیفا در سال ۲۰۲۴/ ایران هجدهم دنیا و دوم آسیا ثبت نام بیش از ۴۴۰ هزار نفر در کنکور | اول دی؛ آخرین مهلت نام‌نویسی تداوم سیر صعودی نرخ بهره بین بانکی + جدول هشدار سازمان هواشناسی در مورد تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور دستور شناسایی مشترکانی که از ماینر استفاه می‌کنند صادر شد نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند طلای جهانی به زمین خورد!  متهمان ناآرامی در بیمارستان شهید جلیل یاسوج دستگیر شدند واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات

افراد مبتلا به سرطان از مصرف پروتئین غافل نشوند

کارشناس ارشد تغذیه کلینیک سرطان پژوهشکده معتمد با اشاره به اهمیت مبحث تغذیه در بیماران مبتلا به سرطان، گفت: افزایش مصرف پروتئین پس از جراحی، شیمی درمانی و رادیو تراپی بسیار لازم و ضروری است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۵ - ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 11
کد خبر: ۲۳۲۳۲۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ سرطان یکی از مهمترین علل مرگ و میر انسان‌ها در عصر حاضر است، اما اینکه تغذیه بیماران سرطان چگونه باشد، موضوعی است که باید به آن پرداخته شود، زیرا تغذیه مناسب می‌تواند به مهار بیماری و تقویت بنیه فرد مبتلا کمک کند؛ در بیماری‌هایی مانند سرطان معده، روده، مری و دستگاه‌های گوارشی که در ایران شایع است، رعایت نکات ساده تغذیه‌ای به کاهش چشمگیر سرطان نیز کمک می‌کند.

باید دانست که بیماران سرطانی با توجه به نوع بیماری خود می‌بایست تغذیه متفاوت داشته باشنند و به طور مرتب از هرم غذایی بهره بگیرند؛ در این ارتباط مهسا راجی لاهیجی، کارشناد ارشد تغذیه کلینیک سرطان پژوهشکده معتمد در گفتگو با خبرنگار ایرنا به ارایه نکات و توصیه‌های مهم تغذیه‌ای به بیماران مبتلا به سرطان پرداخته است.

وی با اشاره به مبحث «تغذیه مناسب برای افراد مبتلا به سرطان» گفت: یکی از مهمترین نقش‌های تغذیه در افراد مبتلا به سرطان، تغذیه هم زمان با درمان‌هایی مانند شیمی درمانی و رادیوتراپی است.

وی افزود: فرد مبتلا به سرطان با داشتن یک برنامه غذایی منظم و علمی می‌تواند از شدت عوارض ناشی از درمان بکاهند. در نتیجه برای افرادی که حین شیمی درمانی هستند برنامه غذایی اصولی توصیه می‌شود.

راجی در ادامه، اظهار داشت: افراد حین درمان دچار ضعف، خستگی و بی اشتهایی شده و نمی‌توانند مواد غذایی و حجم مورد نیازشان را دریافت کنند، در نتیجه روز به روز ضعیف‌تر می‌شوند و ممکن است این مساله باعث تاخیر در درمان‌های بعدی شود.

کارشناس ارشد تغذیه کلینیک سرطان پژوهشکده معتمد با اشاره به نقش تغذیه و مزایای رژیم غذایی مناسب در مراحل درمان سرطان، تاکید کرد: می‌توانیم به داشتن احساس بهتر، حفظ نیرو، انرژی بیشتر، حفظ وزن و ذخیره ویتامین‌ها در بدن و همچنین تحمل بهتر در برابر عوارض کوتاه مدت و بلندمدت مرتبط با درمان و بهبودی و درمان سریع‌تر اشاره کنیم.

وی ادامه داد: به افراد مبتلا به سرطان توصیه می‌شود که حتما از گروه‌هایی از قبیل درشت مغذی ها، مثل پروتئین ها، کربوهیدرات ها، چربی‌های سالم در برنامه غذایی خود داشته باشند. یکی از مهمترین درشت مغذی‌ها پروتئین‌ها هستند که افراد مبتلا به سرطان در طول درمان نیاز بیشتری به پروتئین نسبت به حالت عادی در زندگی دارند. به خصوص بعد از عمل جراحی، شیمی درمانی یا رادیوتراپی که معمولاً برای بازسازی بافت‌ها و همچنین کمک به بهبود عفونت‌ها نیاز بدن به پروتئین‌ها افزایش پیدا می‌کند.

کارشناس ارشد تغذیه کلینیک سرطان پژوهشکده معتمد با اشاره به مواد غذایی مضر برای افراد مبتلا به سرطان، تصریح کرد: یکی از گروه‌هایی که باید حتماً از آن اجتناب شود مصرف قند، شکر مصنوعی و محصولاتی است که حاوی قند و شکر هستند.

وی افزود: مصرف مواد غذایی مثل نوشابه، بستنی، انواع دسرها، انواع شیرینی‌ها، نان‌های شیرین، گز، نقل، نبات و حتی مصرف بی رویه عسل به هیچ عنوان به این افراد توصیه نمی‌شود، چرا که مصرف قند‌های مصنوعی سبب افزایش ناگهانی قند خون شده که در نتیجه باعث تولید و ترشح یک سری هورمون‌ها و آنزیم‌ها برای رشد بیشتر و تحریک رشد سلول‌های سرطانی خواهد شد.

راجی در ادامه، اظهار داشت: گروه بعدی، چربی‌های اشباع است. مصرف محصولات پرچرب به هیچ عنوان به این افراد توصیه نمی‌شود. چربی‌های اشباع در محصولات دیگری مانند کره و خامه وجود دارد که به هیچ عنوان این افراد حتی چربی‌های قابل مشاهده روی گوشت و حتی پوست مرغ را نباید استفاده کنند.

وی، ابراز داشت: گروه بعدی غذا‌های فرآوری شده مثل انواع فست فود‌ها می‌باشد. غذایی که حاوی سوسیس و کالباس هستند به این افراد به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. همچنین مصرف زیاد گوشت قرمز می‌تواند التهاب را در این افراد افزایش دهد. در نتیجه رعایت اعتدال در برنامه غذایی بسیار بسیار در این افراد توصیه می‌شود.

این کارشناس تغذیه این نکته را هم یاد آور شد که مصرف نان‌های سفید، آرد سفید و محصولاتی که حاوی آرد سفید هستند مثل نان لواش، تافتون به این افراد توصیه نشده و حتما باید از نان‌های سبوس‌دار استفاده کنند. / ایرنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار